Discussie tussen Afellay en Janssen: 'Je kan hem er toch nu niet uithalen?'

Discussie tussen Afellay en Janssen: 'Je kan hem er toch nu niet uithalen?'

14-03-2021 23:54
42

Ibrahim Afellay en Theo Janssen zijn het niet eens over de invulling van de keeperspositie bij Feyenoord. Afellay vindt dat Nick Marsman de rest van het seizoen moet blijven staan, terwijl Janssen pleit voor een basisplaats voor Justin Bijlow.

Marsman keepte een prima wedstrijd tegen PSV (1-1) en dat vond Afellay mooi om te zien. "Echt knap hoe hij met de situatie omgaat", zegt de voormalig profvoetballer tijdens Studio Voetbal. "Als Bijlow fit is staat hij meteen op het wedstrijdformulier, maar ondanks dat zet Marsman gewoon een prima serie neer. Vandaag pakt hij gewoon een punt voor Feyenoord."

Janssen, net als Afellay tafelgast op NPO1, zou Marsman echter niet laten staan als Bijlow weer fit is en dat komt hem op onbegrip van de voormalig PSV'er te staan. "Je kan Marsman er nu toch niet uithalen? Op basis waarvan?", vraagt hij zich af. Janssen denkt daarbij aan de toekomst. "Je kijkt ook naar potentie en welke keeper op termijn geld voor je gaat opleveren. Marsman zal nooit een transfer maken en gaat niet meer naar een grote club."

Dat laat collega Afellay niet op zich zitten. "Maar deze jongen, zoals hij nu bezig is, moet je toch gewoon tot het einde van dit seizoen laten staan?", dient hij Janssen van repliek. Het Vitesse-icoon krijgt uiteindelijk het laatste woord. "Ik snap wel wat je bedoelt, maar als Bijlow het goed doet gaat hij misschien mee naar het EK. Als hij daar toevallig een wedstrijd keept, kan hij een transfer gaan maken."