Onbegrip over thuislaten Ihattaren: 'KNVB heeft die jongen gek gemaakt'

Onbegrip over thuislaten Ihattaren: 'KNVB heeft die jongen gek gemaakt'

15-03-2021 17:38
105

Het thuislaten van Mohamed Ihattaren voor het EK van Jong Oranje leidt tot onbegrip bij ESPN. Bondscoach Erwin van de Looi heeft de PSV'er om sportieve redenen thuisgelaten. Kenneth Perez uit z'n twijfels.

"Ik zeg niet of hij wel of niet geselecteerd had moeten worden, maar iets meer dan een jaar geleden stond Koeman met het shirt", zegt Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Het blijkt maar weer hoe snel het kan gaan met jonge spelers. De ene dag ben je de gevierde jongen en doet de KNVB iets wat ze nog nooit hebben gedaan (foto Koeman met Ihattaren en een Oranje-shirt, red.) en een jaar later ben je niet goed genoeg voor Jong Oranje."

"Ik hoop dat het voor hem ook een soort wake up-call is. Het kan ongelooflijk snel gaan. Misschien is hij over anderhalf jaar wel aanvoerder van Oranje is, wie weet", zegt Perez.

Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam kijkt er ook raar van op. "Hij heeft bij het Nederlands elftal gezeten. Als je daar dan niet meer bij bent, ga je naar Jong Oranje. Alle verantwoordelijkheid ligt bij de jongen zelf, maar toch ook een beetje bij de bond. Ze hebben die jongen gek gemaakt en ervan overtuigd om voor Nederland te kiezen, nu gaat het even niet goed.. Moet je hem dan extra straffen door hem niet mee te nemen?"