Goalgetter Giakoumakis ziet oplossing voor dolend VVV: 'Andere manier is er niet'

Goalgetter Giakoumakis ziet oplossing voor dolend VVV: 'Andere manier is er niet'

17-03-2021 12:58 Laatste update: 13:06
28

Topscorer Giorgos Giakoumakis wil VVV-Venlo koste wat het kost in de Eredivisie houden. De Venlonaren staan momenteel op de veilige vijftiende plek, maar het gat met nummer zestien Willem II is geslonken tot slechts één punt.

Tot dusver maakte Giakoumakis in alle competities 27 doelpunten, in hetzelfde aantal wedstrijden. Daarmee kan Giakoumakis de eerste Eredivisie-topscorer ooit worden die in hetzelfde seizoen degradeert met zijn club. In gesprek met Voetbal International krijgt de Griekse spits dat feitje te horen. "Ik wil niet aan degraderen denken", kapt Giakoumakis de interviewer af, voordat hij zijn zin heeft af kunnen maken. "Als dat gebeurt, ben ik komende zomer van slag. Topscorer of niet. VVV gaf me de kans om mezelf te vinden als voetballer, om iets goeds te bereiken. Deze club verdient het zich te handhaven, als team zijn we ertoe in staat. Maar dan moet er wél iets veranderen."

Zondag maakte de Giakoumakis tegen Fortuna Sittard zijn rentree na een liesblessure. 26-jarige spits was direct weer trefzeker. Toch verloor VVV opnieuw. "Ik was niet tevreden. Als wij drie tegengoals krijgen, moet ik twee of drie goals of assists meer afleveren", vertelt Giakoumakis openhartig. "Zo denk ik, zo motiveer ik mezelf. Dit wordt een gevecht tot en met de laatste speeldag, denk ik. Ik kan nog veel meer scoren en ga er alles aan doen deze club in de Eredivisie te houden. We moeten allemaal meer gefocust zijn, meer van onszelf eisen, slimmer spelen, harder werken. Een andere manier om hieruit te komen is er niet."