Hekkensluiter Emmen stunt en maakt geplaagd Feyenoord een punt afhandig

20-03-2021 21:50
223

Feyenoord is er na een roerige week niet in geslaagd om zich op eigen veld te ontdoen van hekkensluiter FC Emmen. De formatie uit Drenthe speelde goed mee en kreeg in de slotfase loon naar werken: 1-1.

Emmen is op papier de hekkensluiter van de Eredivisie, maar daar was in de eerste paar minuten in Rotterdam-Zuid helemaal niets van te zien. De formatie van trainer Dick Lukkien durfde vooruit te voetballen en kreeg in het eerste kwartier zelfs een paar kansjes op een doelpunt. Michael de Leeuw kopte over en Feyenoord-goalie Nick Marsman had moeite met een afstandsschot van Jari Vlak.

Pas na vijftien minuten meldde Feyenoord zich ook in de wedstrijd. Het werd bij de hand genomen door Steven Berghuis, die de aanval leidde en zelf tot drie keer toe dicht bij een doelpunt was. Michael Verrips, die onder de lat stond bij Emmen, kweet zich echter uitstekend van zijn taak en voorkwam alle drie de keren een doelpunt.

In minuut 37 was hij toch kansloos. Een poging van Orkun Kökcü werd aangeraakt door Miguel Araujo en daardoor moest Verrips lijdzaam toezien hoe de bal in zijn doel plofte. Een ongelukkig tegendoelpunt voor Emmen, maar de Eredivisionist uit Drenthe liet zich niet kennen en opende ook in de tweede helft sterk.

Het had zelfs op 1-1 moeten komen via Luka Adzic, die op aangeven van Glenn Bijl een enorme kopkans kreeg. De vleugelaanvaller knikte in alle vrijheid naast en daar mocht Feyenoord van geluk spreken dat het geen tegengoal kreeg. Hetzelfde gold drie minuten later toen Marsman een pegel van Sergio Peña onder de lat vandaan plukte.

Pas na ruim een uur voetballen kwamen de Rotterdammers enigszins onder de Emmense druk vandaan en had het pech dat een inzet van Luis Sinisterra van de lijn werd gehaald door Caner Cavlan. Mede daardoor bleven de gasten uit Drenthe in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kregen ze dan toch loon naar werken. Scheidsrechter Blom wees op aandringen van de VAR naar de stip voor een overtreding op Cavlan en Michael de Leeuw was ijskoud vanaf elf meter: 1-1.

In de slotfase zette Dick Advocaat alles op alles en bracht de trainer met debutant Aliou Baldé en spits Róbert Bozeník twee verse aanvallers in de ploeg. Het mocht niet meer baten: omdat Berghuis in kansrijke positie nét naast schoot en het Rotterdamse slotoffensief ook niets meer opleverde, kon hekkensluiter Emmen na het laatste fluitsignaal juichen en een verdiend punt in De Kuip vieren. Daarnaast is de ploeg nu ook voor even geen hekkensluiter meer.