'Verschrikkelijk balen' bij PSV: 'Zwaar onvoldoende, wordt een repeterend verhaal'

'Verschrikkelijk balen' bij PSV: 'Zwaar onvoldoende, wordt een repeterend verhaal'

21-03-2021 17:07
145

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries baalt 'verschrikkelijk' van de nederlaag tegen AZ (2-0). Wéér ging het op dezelfde manier mis in in een topper, constateert hij.

"Echt verschrikkelijk balen", reageert Dumfries bij ESPN. De kansen in Alkmaar waren voor PSV, maar de ploeg van trainer Roger Schmidt was bijzonder onzorgvuldig in de afronding. "Onnodig. Zij schieten in de eerste helft één keer op goal, wij negen. En na rust was het zwaar onvoldoende van onze kant. Zuur dat we het weer niet laten zien."

Het is een repeterend verhaal, aldus Dumfries. "Maar we moeten niet in excuses praten, we moeten wedstrijden winnen. Het is niet goed, maar wij doen er alles aan en weten wat er op het spel staat. Op een gegeven moment moet je de kansen afmaken die je krijgt. Het wordt een repeterend verhaal en dat begint vervelend te worden."

Door de nederlaag van PSV, dat al zestien topwedstrijden niet meer wist te winnen, komt AZ langszij op plek twee. Ajax kan zondagavond tegen ADO Den Haag uitlopen naar elf punten. Dumfries: "Voor ons is die tweede plek cruciaal. We hebben nog zeven duels om te laten zien dat wij die verdienen. Aan onze mentaliteit ligt het niet."