Schuurs bevindt zich in lastige positie bij Ajax: 'Vaker boos en teleurgesteld'

Schuurs bevindt zich in lastige positie bij Ajax: 'Vaker boos en teleurgesteld'

23-03-2021 12:15
90

Perr Schuurs baalt dat hij na een sterke eerste seizoenshelft zijn basisplaats bij Ajax kwijt is. De 21-jarige verdediger moet bij de Amsterdammers momenteel Jurriën Timber voor zich dulden in de pikorde.

Het is voor Schuurs, die in de eerste helft van de competitie vrijwel alles speelde, niet altijd even makkelijk op met de nieuwe situatie om te gaan. "Ik ben nu vaker teleurgesteld of boos dan tijdens de eerste seizoenshelft", begint de centrumverdediger in gesprek met NU.nl. "Maar ik ben wel iemand die positief is en op die manier denkt dat je je plek terugkrijgt."

De oud-speler van Fortuna Sittard verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot medio 2025. Daar spreekt veel vertrouwen uit, weet ook Schuurs. "Ik vind ook zeker niet dat ik niet goed genoeg ben. Het eerste half jaar ging alles zoals gehoopt en werd ik beloond met een nieuw contract. Daarna maakte de trainer andere keuzes en hij legt mij ook uit waarom."

Momenteel krijgt Timber de voorkeur boven Schuurs van trainer Erik ten Hag. "Daar heb je bij een club als Ajax mee te maken, met concurrentie. Voor die keuzes heb ik begrip. Jurriën heeft het goed gedaan en die lijn ook doorgetrokken. Ik heb daarna toch nog wel redelijk veel gespeeld en ik val bijna elke wedstrijd in."