'Qua lengte keek Gravenberch toen al op me neer, maar hij moest nog veel leren'

'Qua lengte keek Gravenberch toen al op me neer, maar hij moest nog veel leren'

23-03-2021 23:12
27

Martijn Reuser is onder de indruk van de ontwikkeling van Ryan Gravenberch. De voormalig vleugelaanvaller is jeugdtrainer bij de KNVB en maakte de middenvelder van Ajax daar diverse keren mee.

De pas 18-jarige spelmaker van Ajax had toen hij onder Reuser speelde nog veel te leren. "Ik kan me herinneren dat hij qua lengte op me neerkeek", zegt de voormalig Ajacied in de podcast van Ajax Life. "Maar in voetbalknowhow had hij echt nog wel wat te leren. De ene keer was het een acht of een negen en de andere keer was het beneden peil. Dan moet je zo'n jongen bij de hand nemen en duidelijk maken dat het beter moet als hij de top wil bereiken."

Dat heeft Gravenberch volgens zijn voormalig jeugdtrainer goed opgepakt. "Je kon toen al zien dat hij onherroepelijk geweldige kwaliteiten had. Hij was handig aan de bal met zijn lange stelten, kon mensen passeren en had oog voor de ruimtes. Nu zie je ook nog dat hij veel met onze tips heeft gedaan. Hij heeft veel gesprekken gehad, ook met andere trainers en binnen Ajax en je ziet nu dat hij zijn potentie waarmaakt. Dat is hartstikke leuk om te zien."