Wijnaldum tikt Oranje op de vingers: Daar kan wel wat van gezegd worden

Wijnaldum tikt Oranje op de vingers: "Daar kan wel wat van gezegd worden"

24-03-2021 20:15
117

Georginio Wijnaldum durft toe te geven dat Turkije harder voor een overwinning knokte dan Nederland. Hij stond vlak na afloop van de wedstrijd de NOS te woord.

Turkije dompelde Nederland kopje onder en won met maar liefst 4-2. Dat had Wijnaldum niet verwacht. "Bij de eerste goal waren we teveel bezig met de handsbal en bij de tweede met het klagen, dan scoren ze weer. In de tweede helft begonnen we veel te slecht."

Vlak voor rust had Oranje wellicht op 2-1 kunnen komen, ware het niet dat de scheidsrechter geen goal gaf. "De beslissingen van de scheidsrechter vallen tegen, maar we hadden het nog kunnen herstellen. We hebben dat niet gedaan. Het is vervelend dat de scheidsrechter zulke fouten maakt, maar het duurde vijftien seconden voor de bal er aan de andere kant in ging. Dat heeft niets met de scheids te maken. Het is een kwestie van niet opletten en niet honderd procent geconcentreerd zijn op de situatie van daarna."

Turkije toonde meer pit dan Nederland, zegt Wijnaldum. "Als je kijkt naar de kansen en hoe we die afmaken, daar kan wel wat van gezegd worden. Als je ziet hoe moeilijk zij het ons maken, valt daar ook wel wat voor te zeggen."