De Boer: 'Verschrikkelijk, maar ik hoef hier toch ook niet te gaan huilen?'

De Boer: 'Verschrikkelijk, maar ik hoef hier toch ook niet te gaan huilen?'

24-03-2021 20:42 Laatste update: 21:57
162

Frank de Boer hoeft 'niet te huilen' na de wanprestatie van het Nederlands elftal. Het is hoe dan ook een heel slecht resultaat tegen een dodelijk effectief Turkije, concludeert de bondscoach.

"Ik kan niet zeggen dat ze niet hun stinkende best gedaan hebben", probeert De Boer in gesprek met de NOS een positieve draai te geven aan de 4-2 nederlaag in Istanbul. "We drukken ze naar achteren. Dan lijkt het of je niet alert of agressief bent."

Wedden

Meer odds

De bondscoach wijst op het feit dat er nog negen wedstrijden te gaan zijn in de WK-kwalificatiecyclus voor Qatar 2022. "We vinden het verschrikkelijk, maar ik hoef hier toch ook niet te gaan huilen? Hopelijk gaan we nu geen punten meer morsen."

"Je weet dat ze loeren op de omschakeling. De eerste goal is daar een voorbeeld van", vervolgt De Boer. "De Turken hoeven ook niet te klagen over geluk. Zoals dat ze geen penalty tegen kregen en daarna een puntertje via de tegenstander."

"We kregen wel twee opgelegde kansen: Donyell Malen die niet hard genoeg schoot en die kopbal van Matthijs de Ligt. Na de rust had ik nog de overtuiging dat we hier met een gelijkspel weg konden komen. We moeten nu onze rug rechten."