Korte nachten voor Frenkie de Jong: 'Ik wil niet lezen dat we daarom verliezen'

Korte nachten voor Frenkie de Jong: 'Ik wil niet lezen dat we daarom verliezen'

25-03-2021 13:48
43

Het slopende speelschema trekt een wissel op Frenkie de Jong. Na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Turkije (4-2) stond de middenvelder vermoeid De Telegraaf te woord.

"Ik wil niet lezen dat we daarom verloren hebben", haast De Jong zich te zeggen. "Maar een dagje meer rust scheelt veel." Hij liep zondag om 23.00 uur van het veld na de voetbalshow van FC Barcelona bij Real Sociedad (1-6) en was 's nachts om 3.30 uur pas thuis in Barcelona. "Toch moest ik de volgende dag al om 13.00 uur bij Oranje zijn", vertelt De Jong. "Dan train je een keer half en een dag later volledig voordat je alweer hier naar toe vliegt."

Aanstaande zaterdag komt het Nederlands elftal alweer in actie: Letland is de tegenstander in Amsterdam. Daley Blind vindt het prettig dat Oranje zich meteen kan revancheren, vertelt hij aan Voetbal International. "Aan de andere kant heb je graag wat meer voorbereidingstijd richting een wedstrijd. Het was nu behoorlijk gehaast, de wedstrijden zitten dicht op elkaar. We hebben nauwelijks inhoudelijk kunnen trainen. Dat is best lastig, zeker als je elkaar een lange tijd niet hebt gezien. Dat is zeker geen excuus, hoor. We kennen elkaar door en door en we weten wat er wordt verwacht. Maar ideaal is het niet."