Fraaie anekdote van Nijhuis: 'Lag op het strand, wist niet dat duel vervroegd was'

Fraaie anekdote van Nijhuis: 'Lag op het strand, wist niet dat duel vervroegd was'

26-03-2021 22:27
30

Bas Nijhuis kwam een keer bijna te laat bij een oefeninterland omdat hij nog op het strand lag. De scheidsrechter uit Twente dacht dat de wedstrijd op Malta om 20.00 uur zou beginnen, maar dat bleek niet te kloppen.

Nijhuis had geen Nederlandse assistenten bij zich en verbleef alleen op Malta. "Er was niemand toen ik daar aankwam en dat vond ik al raar, dus ik vroeg me af of ze me vergeten waren", vertelt de arbiter op Radio Veronica. "Toen ben ik naar het hotel gegaan en daar was ook niets. Toen ging ik maar op het strand liggen."

Datzelfde deed de leidsman ook op wedstrijddag. "Ik had nog steeds niemand gezien en ze hadden mij doorgegeven dat de wedstrijd om 20.00 uur zou beginnen. Ik lig daar dus lekker aan het water en op een gegeven moment wilde ik even terug naar het hotel om wat drinken te halen. Toen zag ik daar allemaal kaartjes tussen de deur zitten met 'where are you?' erop."

Het vriendschappelijke duel van Malta begon eerder dan Nijhuis had verwacht. "Die wedstrijd bleek gewoon al om 17.00 uur te zijn! Toen ben ik met vuurrood hoofd naar het stadion gegaan, maar ik heb gelukkig wel nog gewoon betaald gekregen."