Jong Oranje-thuisblijver baalt van Van de Looi: 'Had op meer krediet gehoopt'

Jong Oranje-thuisblijver baalt van Van de Looi: 'Had op meer krediet gehoopt'

27-03-2021 10:45 Laatste update: 11:00
74

Kaj Sierhuis baalt als een stekker dat hij niet bij de EK-selectie van Jong Oranje zit, geeft hij aan tegenover de NOS. De spits van Reims had op meer krediet gehoopt van bondscoach Erwin van de Looi.

Sierhuis kreeg een uur voor de bekendmaking van de selectie een appje van Van de Looi, die zijn keuze uitgelegd heeft. "Ik heb hem een appje teruggestuurd met daarin mijn gedachtes. Ik had de keuze niet zo gemaakt, maar ik moet het respecteren. Ik had gehoopt dat ik wat meer krediet had opgebouwd de afgelopen jaren. Dat heb ik ook gestuurd", zegt Sierhuis.

Sierhuis zit bij Reims op de bank en dus spookte het wel door z'n hoofd dat hij er niet bij zou zitten. "Maar ik dacht dat ik dus wel wat krediet had. En tijdens de kwalificatiereeks hadden we vaak meerdere spitsen. Dus ik dacht dat misschien Brobbey én ik erbij zouden zitten."

Jong Oranje opende het EK met een 1-1 gelijkspel tegen Roemenië. Sierhuis had voor de tv het gevoel dat hij van waarde had kunnen zijn. "Dat schiet wel even door je hoofd. Ik ben ervan overtuigd dat ik iets kan toevoegen op z'n tijd. Of dat nu vanaf de bank is of vanaf het begin."