Kluivert leeft mee: 'Niet alleen goede vriend, hij komt ook om zich te laten zien'

Kluivert leeft mee: 'Niet alleen goede vriend, hij komt ook om zich te laten zien'

27-03-2021 23:16
23

Justin Kluivert kan leven met het 1-1 gelijkspel van Jong Oranje tegen Duitsland op het EK. De aanvaller ziet nog altijd mogelijkheden om de kwartfinale te bereiken.

"Ik ben ten eerste trots op het team. Ik vind dat we hebben gevochten", zegt Kluivert tegen de NOS. "Aan het eind geven we één echte kans weg en daar scoren zij uit. Maar onze focus is op de volgende wedstrijd. Als we die winnen en daar scoren, dan denk ik dat het er goed uitziet voor ons. Dan heb je vijf punten en ben je hopelijk gewoon door."

Kluivert was zelf weer belangrijk voor Jong Oranje door kort na rust de score te openen. Daar ging een enorme blunder van de Duitse keeper aan af, maar dat ziet de aanvaller anders. "Dat is wel kwaliteit, denk ik, dat druk zetten. Ik zag dat de keeper wat op z'n beentjes stond te trillen, dus ik dacht ik zet wat druk. Hij wist het even niet en daar maakte ik gebruik van. Dat zijn wel de mooie spitsengoals."

Kluivert leefde na afloop mee met Noa Lang, die in tranen het veld verliet door een knieblessure. Over de ernst is nog niets duidelijk. "Hij weet het nog niet, maar hij heeft wel echt last van zijn knie. Dat is wel echt heel zuur. Het is niet alleen een goede vriend van mij, maar hij komt hier ook om zich te laten zien. En dan gebeurt dit. Dat is alleen maar kut, als ik dat mag zeggen. Je kunt er weinig aan doen. Het gebeurt in een seconde. Het is echt treurig, maar wij zijn er voor hem. Het is een geweldige speler."