Breaking news

LIVE: Feyenoord bouwt zekerheid in en start in 5-3-2 tegen FC Utrecht

'Voor het laatst gefietst toen ik tien was, dus ben stiekem bang om te vallen'

'Voor het laatst gefietst toen ik tien was, dus ben stiekem bang om te vallen'

Gepubliceerd: zondag 28 maart 2021 om 14:45zo 28-03-2021 om 14:45

Voor Heracles Almelo-middenvelder Luca de la Torre verloopt het seizoen 2020/2021 vooralsnog voorspoedig. De Amerikaan is basisspeler in Almelo en keerde deze interlandperiode terug in het nationale elftal van de Verenigde Staten. Hij kijkt terug op een bewogen eerste periode bij Heracles.

De la Torre geeft eerlijk toe dat hij wel even moest wennen toen hij voor het eerst in Nederland kwam. Dat maakt hij concreet aan de hand van een mooi voorbeeld. "Almelo is een mooie stad. Het viel me op dat veel mensen hier fietsen", vertelt hij in gesprek met het clubkanaal. "De omgeving is mooi. Ik wandel veel. Ik woonde vroeger altijd in een grote stad, dus dat kon nooit echt. Dat vind ik leuk. Ik heb geen fiets, want ik heb denk ik voor het laatst gefietst toen ik tien jaar oud was, dus ik ben stiekem bang om te vallen."

De middenvelder besloot op vijftienjarige leeftijd de Verenigde Staten te verlaten en ging naar Engeland, waar hij ging voetballen voor Fulham. "Dat was moeilijk, maar op dat moment de beste keuze voor mij. Je wordt snel volwassen als je op je vijftiende het huis uitgaat. Ik woonde in een gastgezin, drie of vier jaar. Het was anders allemaal niet mogelijk geweest."

"Het was heel mooi om in Fulhams jeugdacademie terecht te komen", vervolgt De la Torre. "Ze hadden in elk team zoveel goede voetballers. Ik speelde een paar keer in een vol Craven Cottage en dat is echt een speciaal stadion: oldskool, het ligt aan de Thames en het heeft houten stoeltjes. Het is echt een speciale plek om te voetballen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws