Van de Looi verwerpt kritiek op Jong Oranje-systeem: 'Dat zou heel raar zijn'

Van de Looi verwerpt kritiek op Jong Oranje-systeem: 'Dat zou heel raar zijn'

29-03-2021 09:53
79

Bondscoach Erwin van de Looi begrijpt niets van de kritiek op het systeem waarin Jong Oranje speelt. De oefenmeester is dan ook niet van plan op de tactiek voor het laatste groepsduel tegen Jong Hongarije aan te passen.

Van de Looi wil ook tegen Jong Hongarije vasthouden aan het vaste systeem van Jong Oranje. "Daar hebben we hele mooie resultaten mee behaald en we hebben ons voor het eerst in acht jaar weer geplaatst voor een toernooi. Het zou heel raar en opportunistisch zijn om dan zomaar halverwege alles wat je aan het doen bent om te gooien en met een hele andere tactiek te spelen", stelt de 49-jarige trainer op de persconferentie.

Van de Looi kreeg na het 1-1 gelijkspel tegen Duitsland de nodige kritiek te verwerken. De oud-trainer van FC Groningen begrijpt dat niet zo goed. "Wat we nog meer hadden kunnen doen, was risico nemen in onze speelstijl. We hadden onze backs hoger kunnen zetten, maar dan geef je zoveel ruimte weg in de counter in de omschakeling. Dan hadden mensen nu gezegd: hoe kun je nou zo naïef spelen?"

Door de gelijke spelen tegen Jong Duitsland en Jong Roemenië moet Jong Oranje dinsdagavond winnen van Jong Hongarije om de kwarfinale van het EK te behalen. Ook bij winst is Jong Oranje nog afhankelijk van de uitslag bij Jong Duitsland-Jong Roemenië. Bij een gelijkspel met veel goals, vanaf 2-2, kan de ploeg van Van de Looi alsnog huiswaarts.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie