Jong Oranje verpulvert Jong Hongarije en mag zich eind mei melden voor kwartfinale

Jong Oranje verpulvert Jong Hongarije en mag zich eind mei melden voor kwartfinale

30-03-2021 19:47
71

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Een 6-1 zege op Jong Hongarije was genoeg om als groepswinnaar door te gaan naar de knock-outfase, die gepland staat voor eind mei.

Jong Oranje wist na de 1-1 remises tegen Jong Roemenië en Jong Duitsland waar het aan toe was. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi moest zelf winnen van de Hongaren, het liefst met grote cijfers, en was afhankelijk van de uitslag bij Jong Duitsland - Jong Roemenië. Als het daar minimaal 2-2 zou worden, zou Jong Oranje uitgeschakeld zijn.

Van de Looi begon met Myron Boadu in de spits en aanvoerder Dani de Wit daar kort achter. Ferdi Kadioglu verving de geschorste Teun Koopmeiners. De intenties van Jong Oranje waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, al ontbrak het de ploeg van Van de Looi aan concentratie en efficiëntie. Dat leverde bij vlagen een aantal hachelijke momenten voor de goal van Kjell Scherpen op, maar daar wist Jong Hongarije niet van te profiteren.

Vlak voor rust viel de eerste goal voor Jong Oranje. De Wit schoot van dichtbij raak na een subtiele pass van Gakpo. Van de Looi wisselde na rust drie spelers: Brian Brobbey voor Justin Kluivert, Deyovaisio Zeefuik voor Jordan Teze en Tyrell Malacia voor Mitchel Bakker. Het vuur werd kort na de onderbreking geopend toen Gakpo een penalty versierde die Boadu vervolgens benutte.

En toen Gakpo, dé man bij Jong Oranje, zelf de 3-0 maakte leek het niet meer mis te kunnen gaan. Het leek weer even spannend te worden toen Bendeguz Bolla er vanaf de stip 3-1 van maakte, maar Gakpo vergrootte de marge weer naar drie. Nadat Jong Duitsland een penalty miste tegen Jong Roemenië, werd al snel duidelijk dat het daar geen 2-2 meer zou worden. Sven Botman en Brobbey gaven de zege op Jong Hongarije nog wat extra glans met de 5-1 en 6-1.

En dus speelt Jong Oranje op 31 mei de kwartfinale, ook Jong Duitsland bereikt op doelsaldo de volgende ronde. De tegenstander van Jong Oranje komt uit Poule C en kan Denemarken, Frankrijk en Rusland zijn.