Baan tipt Feyenoord over Bozeník: 'Hij móet volgend jaar echt gaan spelen'

Baan tipt Feyenoord over Bozeník: 'Hij móet volgend jaar echt gaan spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 10:00di 06-04-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 12:53di 06-04-2021 om 12:53

Rob Baan, oud-technisch directeur van Feyenoord, vindt dat de Rotterdammers de Slowaakse spits Róbert Bozeník volgend jaar moeten verhuren. Baan ziet in stadsgenoot Excelsior een prima tussenstation voor de jeugdige spits.

Baan is hard als het gaat over de ontwikkeling van Bozeník, die volgens hem nog heel wat stappen moet zetten. "Alle stappen. Qua inzet kun je hem niets verwijten, hij blijft hard werken en doet heel veel vervelend werk. Maar het is gewoon niet genoeg", oordeelt Baan in FC Rijnmond.

Baan denkt dat Bozeník het beste elders ervaring op kan gaan doen. "Hij moet leren hoe hij tegen bepaalde verdedigers moet spelen. Bozeník moet volgend jaar hoe dan ook gaan spelen." Dat kan volgens Baan mooi in de buurt gaan gebeuren. "Als hij niet gaat voetballen ben je hem over één à twee jaar kwijt. Als je hem bijvoorbeeld naar RKC laat gaan, gaat Bozeník dan spelen? Bij Excelsior kun je daar invloed op hebben, afhankelijk wie daar de trainer is."

De voormalig technisch directeur vond dan ook niet dat de Slowaak zich heeft laten zien tegen Fortuna Sittard afgelopen weekend. Baan zag maar één echte uitblinker bij de Rotterdammers: aanvoerder Steven Berghuis. "Hij is de beste, hij is Feyenoord. Het gaat over een speler die nog wel eens nukken vertoont, maar het is wel de allerbeste speler van Feyenoord", sluit Baan af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws