'Door mijn persoonlijke prestatie niet op zijn plaats om over interesse te praten'

'Door mijn persoonlijke prestatie niet op zijn plaats om over interesse te praten'

06-04-2021 16:25 Laatste update: 16:54
12

ADO Den Haag koerst hard af op de Keuken Kampioen Divisie, maar Milan van Ewijk lijkt wel actief te blijven op het hoogste niveau. SC Heerenveen is het meest concreet, maar de twintigjarige back heeft de clubs voor het uitkiezen.

Van Ewijk kwam in 2019 over van de amateurs van Excelsior Maassluis en groeide sindsdien – ondanks een korte verhuurperiode aan SC Cambuur – uit tot een lichtpuntje bij het kwakkelende ADO. Heerenveen zou al twee ton hebben geboden, maar ADO houdt Van Ewijk vooralsnog aan zijn tot 2022 doorlopende contract.

In gesprek met De Telegraaf heeft Van Ewijk de interesse van Heerenveen én een aantal ander clubs bevestigd. "Er zijn meer clubs die interesse hebben", aldus de verdediger, die na de 1-4 thuisnederlaag tegen FC Utrecht echter niet te veel woorden vuil wilde maken aan zijn sportieve toekomst. "Het is mooi dat die belangstelling er is, maar ik vind het moeilijk om er na deze nederlaag over te praten. Ook gezien mijn persoonlijke prestatie vind ik dat niet op zijn plaats."

De komende weken wacht nog een bittere degradatiestrijd met ADO. De nummer laatst van de Eredivisie heeft nog zes wedstrijden om een gat van zeven punten met nummer zestien VVV-Venlo te dichten. "Het is meer dan één voor twaalf", beaamt Van Ewijk. "Maar we kunnen niet opgeven. We hebben wel een moeilijke reeks voor de boeg, maar misschien kunnen we stunten. Een kat in het nauw maakt rare sprongen."