Update: Olij (NAC) reageert na Bredase corona-uitbraak: 'Naar omstandigheden goed'

Update: Olij (NAC) reageert na Bredase corona-uitbraak: 'Naar omstandigheden goed'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 17:55do 15-04-2021 om 17:55

NAC Breda heeft in de cruciale slotfase van het seizoen te maken gekregen met een corona-uitbraak. Onder anderen Nick Olij, de eerste keeper van de Parel van het Zuiden, moet naar verluidt de uitwedstrijd bij Roda JC van vrijdag aanstaande aan zich voorbij laten gaan.

Olij, Michaël Maria, Chiel Kramer en Anouar Kali zijn allen positief getest op het virus en mogen niet meespelen tegen Roda JC. Dat schrijft BN DeStem. Vooral het ontbreken van de eerste twee namen is voor NAC vervelend, want dat zijn twee basisspelers. Olij wordt in het doel vervangen door Roy Kortsmit en het is nog niet duidelijk wie het gemis van Maria moet opvangen.

De uitbraak komt voor de formatie van trainer Maurice Steijn op een bijzonder onhandig moment. Met nog vijf wedstrijden te spelen is NAC in een spannende strijd om promotie verwikkeld met De Graafschap en Almere City en puntenverlies kan dan ook heel duur zijn. Daarnaast is tegenstander Roda goed in vorm.

NAC moet winnen in Kerkrade om de achterstand op nummer twee De Graafschap, dat nu vier punten voor staat, niet te groot te laten worden. Plek twee geeft recht op directe promotie naar de Eredivisie, de vierde plaats die de Bredanaars nu bezet houden betekent aan het einde van de rit een ticket voor de play-offs en een thuiswedstrijd tegen de nummer zeven. Dat zou zomaar weer Roda kunnen zijn.

Update: Olij heeft inmiddels van zich laten horen. De doelman heeft via Twitter laten weten dat 'alles naar omstandigheden goed gaat'. 'Hopen dat het snel voorbij is en dat ik snel weer op het veld kan staan', voegt de doelman daaraan toe. 'Alle focus op de wedstrijd van morgen.' De huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie trapt vrijdag om 20.00 uur af in Kerkrade.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws