Kashia-plan van Vitesse kan niet doorgaan: 'Zelf beker van een zeil pakken'

Kashia-plan van Vitesse kan niet doorgaan: 'Zelf beker van een zeil pakken'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 18:46do 15-04-2021 om 18:46

Vitesse heeft Guram Kashia tevergeefs voorgedragen als mogelijke uitreiker van de KNVB Beker. De finale tussen Vitesse en Ajax van zondag wordt zondag in een lege Kuip gespeeld en ook de huldiging zal soberder verlopen dan gewoonlijk.

Normaal gesproken mogen de finalisten een clubicoon aandragen, die bij een eventuele overwinning de beker uitreikt. In 2017 was het de inmiddels overleden Dejan Curovic die de beker overhandigde aan Kashia, destijds de aanvoerder van Vitesse en tussen 2010 en 2018 uitkomend voor de club. De Arnhemmers waren dus van plan om diezelfde Kashia over te laten vliegen, maar dat feest gaat niet door.

Zondag zal er geen 'fysieke uitreiking' zijn in De Kuip, bevestigt een woordvoerder van de KNVB. "De ploeg die de beker wint moet hem van een zeil af pakken", wordt hij geciteerd door Omroep Gelderland. "Daardoor zal er dit jaar dus geen clubcoryfee aanwezig zijn die de beker mag uitreiken."

Vitesse en Ajax strijden zondag om de eerste Nederlandse hoofdprijs van het seizoen. De nummers vier en één van de Eredivisie trappen om 18.00 uur af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Wie gaat de bekerfinale winnen?

Ajax
75%
Vitesse
25%
(5077 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws