Ten Hag legt mislukte wissel uit: 'Heeft met de rest van de ploeg te maken'

Ten Hag legt mislukte wissel uit: 'Heeft met de rest van de ploeg te maken'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 08:15vr 16-04-2021 om 08:15

Erik ten Hag ziet dat Mohammed Kudus moeite heeft om zijn oude niveau weer te halen. De Ajax-trainer vindt ook dat de Amsterdammers tegen AS Roma geen momentum verloren, toen Kudus Edson Álvarez verving.

Op de persconferentie krijgt Ten Hag de vraag waarom Kudus zijn oude niveau van voor zijn kwetsuur nog niet aantikt. De Ghanees blonk in de eerste wedstrijden van Ajax uit, alleen liep al snel een pittige meniscusblessure op. "De blessure die hij gehad heeft, moet je echt niet onderschatten. Maar het is zo", wordt Ten Hag geciteerd door Voetbal International. "Zijn potentieel, dat zie je duidelijk, maar hij heeft tijd nodig om terug te komen. We moeten hem vertrouwen en krediet geven, want we weten dat hij het kan. Dan zal het vast heel snel terugkomen."

Ten Hag haalde in de tweede helft tegen AS Roma (1-1) Edson Álvarez naar de kant, om Kudus te brengen. Vanaf dat moment leek het minder te lopen bij de Amsterdammers. Ten Hag vindt niet dat Ajax momentum verloor na de wissel. "Nee, met Kudus en Klaassen had ik verwacht beter de aansluiting naar voren te krijgen", legt hij uit. Toch liep dat niet helemaal zoals Ten Hag hoopte. "Maar dat heeft ook met de rest van de ploeg te maken", doelt Ten Hag op onder meer het de keuzes in balbezit. "We hebben dat vaak beter gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws