Ajax wil Ghanese snelheidsduivel: Ik heb wel wat contact gehad met die club

Ajax wil Ghanese snelheidsduivel: "Ik heb wel wat contact gehad met die club"

18-04-2021 17:33 Laatste update: 17:42
17

Ajax-directeur Marc Overmars heeft bevestigd dat de Amsterdammers belangstelling hebben voor Kamaldeen Sulemana. De Ghanese aanvaller van het Deense FC Nordjaelland werd eind januari voor het eerst gelinkt aan de Amsterdammers.

Toen kwam het niet van een transfer, maar Ajax lijkt komende zomer alsnog zaken te willen doen. Volgens L'Équipe en France Football hebben de Amsterdammers zelfs al een bod van 11,5 miljoen euro neergelegd voor de speler, die ook begeerd wordt door Olympique Lyon, Manchester United en Bayer Leverkusen. "Deze speler is natuurlijk fantastisch neergezet de afgelopen maanden. Ik heb wel wat contact gehad met die club", bevestigt Overmars tegenover ESPN. "Nu komt elke week Ajax terug als geïnteresseerde. Elke club probeert zijn spelers in de etalage te zetten."

Ajax heeft dus voor het eerst publiekelijk toegegeven dat het inderdaad geïnteresseerd is in Sulemana. Of het ook van een transfer gaat komen, is echter nog even de vraag. Overmars houdt zijn kaarten voorlopig tegen de borst. "We hebben op dit moment zelf ook nog wat buitenspelers lopen. Of we eerst moeten verkopen? Nou, dat is een uitspraak die ik vaker gehoord heb... We zullen eerst rustig kijken wat er gaat gebeuren voordat we misschien grote stappen gaan zetten."

Sulemana streek begin 2020 neer in Denemarken en wordt vanwege zijn snelheid al met Neymar vergeleken. Zijn contract loopt nog tot 2024.