Perez, De Boer en Fraser lyrisch over 'complete speler' van Ajax: 'Indrukwekkend'

Perez, De Boer en Fraser lyrisch over 'complete speler' van Ajax: 'Indrukwekkend'

18-04-2021 21:02 Laatste update: 22:22
37

Kenneth Perez, Ronald de Boer en Henk Fraser zijn lyrisch over Ryan Gravenberch. De achttienjarige middenvelder van Ajax brak in de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1) de ban en heeft volgens de ESPN-analisten een gouden toekomst.

"Een ongelooflijk talent, het grootste talent op de Nederlandse velden", zegt Perez over Gravenberch, die tegen Vitesse zijn veertigste wedstrijd van het seizoen speelde. "Achttien jaar en dan zo'n impact maken en al zoveel gespeeld hebben. Ga er maar aan staan, een heel seizoen zo spelen."

Ook Fraser, die bij Sparta werkt met broer Danzell Gravenberch, is groot fan. "Ik deel helemaal de mening van Kenneth wat betreft het grootste talent. Hij heeft atletisch vermogen en is ook aan de bal meer dan uitstekend. Een complete speler. Als je dit al kan op deze leeftijd, ook in Europa... Dat is indrukwekkend."

De Boer verwacht dat Gravenberch alleen maar nog beter wordt. "Misschien was Matthijs de Ligt nog stabieler, maar deze jongen is fysiek nog niet uitgegroeid, dus hij wordt alleen maar sterker, sneller en dus beter."