Snoeiharde uitspraken van VVV-aanvoerder Post: 'Ik accepteer dat van hem'

Snoeiharde uitspraken van VVV-aanvoerder Post: 'Ik accepteer dat van hem'

25-04-2021 16:07
11

VVV-Venlo koerst af op degradatie uit de Eredivisie. Na de elfde nederlaag op rij sprak aanvoerder Danny Post harde taal en dat kan trainer Jos Luhukay wel begrijpen.

"Na de wedstrijd ben je als speler in een emotionele situatie", reageert Luhukay tegenover De Telegraaf. "Je bent gefrustreerd en geïrriteerd. Als Danny als aanvoerder dat gevoel heeft, dan accepteer ik dat van hem. Danny is een vechter, een strijder. Hij speelt het langst van allemaal voor VVV. Hij identificeert zich met de club."

Door de zege van FC Emmen is VVV afgezakt naar de zeventiende plaats. Dat betekent aan het einde van de rit directe degradatie. Luhukay, die vorige maand Hans de Koning opvolgde, erkent dat het lastig gaat worden. "Als je realistisch kijkt naar de tabellen, dan zie je dat er nu een sprongetje nodig is om richting Willem II en RKC te komen."

"Nu ga je misschien ook kijken naar plaats zestien, waarop met de play-offs de deur nog een beetje open staat", aldus de VVV-trainer. "Misschien kunnen we via die achterdeur nog het vege lijf redden. Maar ook dat is nog lang niet zeker, want FC Emmen is aan een goede reeks bezig."