'Als we de landstitel niet winnen met Ajax, stop ik denk ik met voetballen'

'Als we de landstitel niet winnen met Ajax, stop ik denk ik met voetballen'

25-04-2021 17:07
75

Davy Klaassen stopt met voetballen als Ajax de landstitel nog door de vingers laat glippen. Dat stelt de aanvallende middenvelder na de 2-0 zege op AZ, waardoor nummer twee PSV alleen nog in theorie over Ajax heen kan.

"Het is nog niet officieel, maar nu geloof ik er ook wel in", zegt Klaassen, die tegen AZ beide goals maakte, voor de camera van ESPN. "Nee, dit gaat niet meer mis." Lachend: "Als dit nog fout gaat, stop ik denk ik met voetballen. Dat durf ik wel te zeggen."

Klaassen maakt zijn ploeg een groot compliment. "Ik heb gevoel dat we altijd fitter zijn dan de tegenstander. Ook vandaag weer. Maar duels met publiek zijn niet te vergelijken met duels zonder publiek. Alles is anders, vanaf de warming-up al. Het is gewoon een heel andere sfeer. Bij mooie passes, goals, gaat iedereen uit z'n dak."

Ajax heeft met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van twaalf punten op PSV. Door het superieure doelsaldo van de Amsterdammers is de 35ste landstite in de clubhistorie in principe een feit.