De Telegraaf: voortbestaan van ADO Den Haag hangt aan zijden draad

De Telegraaf: voortbestaan van ADO Den Haag hangt aan zijden draad

25-04-2021 19:01 Laatste update: 20:12
98

ADO Den Haag vreest niet alleen degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, maar zelfs het voortbestaan van de club is in gevaar. Dat schrijft De Telegraaf. In het slechtste geval moet ADO door in de Derde Divisie.

Het is bekend dat ADO een strijd voert met United Vansen, de grootaandeelhouder van de club die de aandelen wil verkopen. Het Amerikaanse World Soccer Holdings leek de belangrijkste kandidaat om ADO over te nemen, maar ook daar is inmiddels behoorlijk wat ruis op de lijn omdat die partij maar geen akkoord weet te bereiken met United Vansen. Een deal is onzeker.

Volgens De Telegraaf hangt het voortbestaan van ADO aan een zijden draad. Zondag hoopt ADO van de rechter te horen dat United Vansen twee miljoen euro moet betalen om tot het einde van het seizoen aan de financiële verplichtingen te voldoen.

'Maar zelfs als de rechter hiertoe besluit, is het onzeker of directeur Mohammed Hamdi het geld ontvangt om aan de financiële verplichtingen tot het einde van het seizoen te kunnen voldoen', schrijft de krant daarover. 'De geldkraan vanuit China is namelijk over een hele brede lijn dichtgedraaid en in sommige gevallen zelfs strafbaar. Zeker in het geval van verliesgevende projecten en dat kan je van het project-ADO Den Haag zeker stellen.'

Een schuldeiser kan een faillissement aanvragen wanneer hij zijn geld niet krijgt. Als dat gebeurt, speelt ADO volgend seizoen niet in de Keuken Kampioen Divisie, maar in de Derde Divisie, aldus De Telegraaf. De degradatiestrijd is dus slechts één van de vele problemen die ADO Den Haag heeft.