Van den Brom pakt prijs met Genk: Standard krijgt klop in matige bekerfinale

25-04-2021 22:36 Laatste update: 23:14
17

John van den Brom en KRC Genk hebben een prijs gepakt. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg in de finale van de Belgische beker, de zogenaamde Croky Cup, met 2-1 winnen van Standard Luik.

De finale was niet van een bijzonder hoog niveau, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen konden weinig klaarspelen en leken last te hebben van de zenuwen, maar als er één ploeg was die recht had op een doelpunt was het Genk wel. De mannen van Van den Brom voetbalden meer mogelijkheden bij elkaar en kregen vlak na rust ook wat ze verdienden.

Junya Ito, de Japanse vleugelaanvaller van Genk, maakte er in minuut 48 1-0 van en daardoor konden de blauwhemden wat rustiger aan doen. Standard moest het maar laten zien en slaagde daar niet in, waardoor de verdubbeling van de marge meer in de lucht hing dan een gelijkmaker. Tien minuten voor tijd was het zo ver: Paul Onuachu kopte een bal door en Théo Bongonda schoot de tweede goal binnen.

Jackson Muleka kopte een paar minuten voor tijd nog de 1-2 tegen de touwen, maar het maakte niets meer uit. Na negentig minuten konden de armen de lucht in bij Van den Brom: voor het eerst sinds 2013 won hij een prijs als trainer en nam hij persoonlijk wraak op het feit dat de Nederlandse bekerfinale, die hij vorig seizoen met FC Utrecht gespeeld had kunnen hebben, geen doorgang vond.