'NAC-trainer Steijn zit op Ibiza en laat trainingen aan assistenten over'

'NAC-trainer Steijn zit op Ibiza en laat trainingen aan assistenten over'

27-04-2021 16:53
50

Maurice Steijn, trainer van NAC Breda, is op dit moment in Ibiza. De Haagse oefenmeester bereidt zich niet met zijn ploeg voor op de competitiewedstrijd van aanstaande maandag tegen NEC, maar moet zaken regelen rond een huis dat hij op het Spaanse eiland heeft.

In de Gegenpressing Podcast zegt Yadran Blanco, clubwatcher van BN DeStem, dat Steijn het tripje tegenover hem bevestigd heeft. "We vroegen het hem vrijdag en het klopt, want hij moest daar nog wat zakelijke dingen doen", vertelt Blanco. "Hij is daar nu, komt donderdag pas terug en de hele week moeten de assistenten de trainingen doen. Dat is hoogst opmerkelijk, want assistent Edwin de Graaf studeert ook net nu af voor zijn trainersdiploma."

Wedden

Meer odds

NAC wist van de reis van de oefenmeester. "In de contractbespreking zou dit duidelijk zijn gemaakt", legt de clubwatcher uit. "Blijkbaar gaat hij ieder jaar terug om een aantal dingen te tekenen. Dat betekent dus dat het eerste elftal zich eventueel pas vanaf vrijdag of zaterdag met de hoofdtrainer kan voorbereiden op de belangrijke wedstrijd bij NEC. Dat verzin ik echt niet, ik ben hier bloedserieus over. Ik heb het hem netjes gevraagd."

Als Steijn de regels van de overheid opvolgt, mag hij maandag niet aanwezig zijn wanneer NAC op bezoek moet in Nijmegen. Na terugkeer zou de trainer tien dagen in quarantaine moeten en op dag vijf een coronatest moeten doen. Dat zou betekenen dat hij op zijn vroegst pas dinsdag weer bij de groep kan aansluiten. Het is niet duidelijk of hij dat ook gaat doen.