Pas 32-jarige Bovenberg volgt naar Heerenveen vertrokken De Haan op

Pas 32-jarige Bovenberg volgt naar Heerenveen vertrokken De Haan op

28-04-2021 14:22
17

Daan Bovenberg wordt de nieuwe algemeen directeur van Excelsior. De pas 32-jarige voormalige verdediger is de opvolger van Ferry de Haan, die vanaf 1 juni aan de slag gaat bij sc Heerenveen.

De Haan was op Woudestein zowel verantwoordelijk voor de algemene als de technische zaken, maar Bovenberg neemt alleen die eerste taken over. De oud-rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Excelsior en speelde tussen 2008 en 2011 in het eerste elftal. Na uitstapjes bij FC Utrecht en NEC keerde hij in 2014 terug, om in 2016 al op 27-jarige leeftijd zijn loopbaan te beëindigen.

Bovenberg is sinds 2019 commercieel directeur van de Kralingers en ook die taken blijft hij voorlopig uitvoeren. "Het vertrek van Ferry zorgt op de korte termijn voor een uitdaging", zegt hij op de clubsite. "Tegelijkertijd geeft het ons ook een kans om zaken versneld te veranderen. Dit zullen we in de komende periode dan ook zeker gaan doen. Achter de schermen werken wij al langer aan een vernieuwd Excelsior. Onze positionering speelt hierin een belangrijke rol. De huidige situatie dwingt ons in eerste instantie om terug te gaan naar de basis. Van daaruit willen we met goed gedefinieerde kernwaarden, gemeenschappelijke doelen, een duidelijke structuur en vanuit een eenduidige visie gaan werken aan de toekomst."

"Deze nieuwe kans is al met al een enorme uitdaging, waar ik veel zin in heb", vervolgt Bovenberg. "Het is ook het ultieme moment om het fundament van de club opnieuw te leggen en te bouwen aan een toekomstbestendig Excelsior. Dit alles gaat resulteren in nieuwe successen voor Excelsior, daar ben ik honderd procent van overtuigd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie