Advocaat botst met verslaggever: 'Zo laag, het zegt genoeg hoe jullie denken'

Advocaat botst met verslaggever: 'Zo laag, het zegt genoeg hoe jullie denken'

30-04-2021 14:57
17

Dick Advocaat is vrijdag op de persconferentie van Feyenoord gebotst met een verslaggever van RTV Rijnmond. Het lokale medium suggereerde in de ogen van de trainer dat hij loog na de zege op FC Utrecht (1-2) begin april.

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht kwamen er volgens RTV Rijnmond geluiden uit de spelersgroep dat er niet was overlegd over de speelwijze, mocht het niet lopen in het begin. "Als je dan neerzet dat ik iets niet gedaan heb, concludeer je dus dat ik lieg", stelt Advocaat, die het onderwerp zelf aansnijdt.

"Met een aantal spelers was duidelijk besproken wat ze moesten doen als het niet zou lopen. Dan moet je het aan die spelers vragen of ze het wisten. Daar zat je echt mis, want zij wisten het wel."

Advocaat vervolgt: "Het zegt genoeg hoe jullie denken bij RTV Rijnmond. Je had ook mij kunnen bellen en vragen of ik het verteld had. Natuurlijk had ik het verteld. Ik ga het alleen niet aan het hele elftal vertellen. Zoiets doe je bij de amateurs misschien, maar in de topsport zeg je het tegen twee of drie man. Zo werkt dat."

Advocaat voelt zich gezocht. "Je moet er niet een heel spel van maken. Dat vind ik zo laag en totaal onnodig."