Akkoord over nieuw Ajax-contract: 'We zijn eruit, ik heb een eenjarig contract'

Akkoord over nieuw Ajax-contract: 'We zijn eruit, ik heb een eenjarig contract'

02-05-2021 17:47 Laatste update: 18:04
12

Maarten Stekelenburg blijft bij Ajax. De geroutineerde doelman (38) maakt op het kampioensfeest bekend dat zijn aflopende contract wordt verlengd.

"Ajax en ik zijn eruit, ik heb een eenjarig contract", laat Stekelenburg weten aan Voetbal International. Het is nog niet bekend welke rol Stekelenburg gaat vervullen, nu Ajax ook Remko Pasveer heeft vastgelegd. "Maar zoals het nu gaat, gaat het prima, toch?"

"Ook al halen ze twaalf nieuwe doelmannen. Ik wil in de voorbereiding laten zien dat ik de beste ben", tekent Nu.nl op. "Maar eerst willen we dit seizoen goed beëindigen en hopelijk komt er voor mij nog een EK dan."

Stekelenburg keerde vorig jaar terug bij Ajax na omzwervingen met weinig speelminuten bij AS Monaco, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Ook in Amsterdam zat hij op de bank, maar door de dopingschorsing van Andre Onana werd hij eerste keeper.

Stekelenburg werd de afgelopen interlandperiode opgeroepen voor het Nederlands elftal en lijkt een serieuze kandidaat om aankomende zomer mee te gaan naar het EK.