Porsche van Karsdorp bij de Sligro: 'Verrèk, ik wist niet dat er twee van waren'

Porsche van Karsdorp bij de Sligro: 'Verrèk, ik wist niet dat er twee van waren'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 08:27do 06-05-2021 om 08:27

Bas van Noortwijk neemt binnenkort na veertien jaar afscheid als teammanager van Feyenoord. De oud-doelman van onder meer Sparta maakte in die tijd heel wat mee en bespreekt de vrolijke en minder vrolijke gebeurtenissen in zijn 'afscheidsinterview' met het Algemeen Dagblad.

Zo kwam in 2015 Yvonne Lodewijks, de vrouw van toenmalig keeperstrainer Patrick Lodewijks, om het leven tijdens een verkeersongeluk. "Ik zie mezelf nóg achter het stuur zitten, kort nadat we Patrick dat verschrikkelijke nieuws moesten vertellen", aldus Van Noortwijk. "Je kunt niets. Yvonne was er niet meer. Zomaar weg. Opeens. Zó oneerlijk. Het verdriet van Patrick en van zijn kinderen; het staat nog altijd op mijn netvlies gedrukt."

Afgelopen seizoen verloor Feyenoord materiaalman Carlo de Leeuw, die leed aan kanker. Van Noortwijk ging vlak voor diens dood nog één keer bij hem langs. "Zat Carlo daar, met allerlei slangen in zijn neus. En tóch lachen, hè? We hebben twee uur lang alleen maar gelachen. Typisch Carlo. Ik denk nog elke dag aan hem."

De bolides van Pellè en Karsdorp
Van Noortwijk moet echter nog steeds lachen om het rijgedrag van publiekslieveling Graziano Pellè. "Graziano kreeg maandelijks zóveel bekeuringen dat ik hem op een bepaald moment het volgende adviseerde: neem een privéchauffeur, ben je goedkoper uit." Ook Rick Karsdorp was een extravagante verschijning op de weg: de rechtsback werd op het hart gedrukt om zijn Porsche niet meer naast De Kuip te parkeren, maar zette de bolide bij de Sligro om de hoek. "Dus ik maak en foto van die wagen, die nogal opvallende kenmerken had, en zeg even later tegen Rick: verrèk, ik wist niet dat er twee van die Porsches rondreden joh. Nou, dan had je 'm, hoor, ha."

Over een kleine maand zal het Feyenoord-avontuur van Van Noortwijk voorbij zijn. De afgelopen jaren verliepen met pieken en dalen, maar de teammanager had het niet willen missen. "Man, deze club is zo geweldig mooi. De omgang met de spelers, de landstitel van 2017, de supporters die ons overal ter wereld achterna reisden, zelfs het gezanik als de resultaten weer eens tegenvielen; ik had het allemaal voor geen goud willen missen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws