Jans ziet probleem in Twente-kleedkamer: 'Kunt ze ook niet dwingen om dat te doen'

Jans ziet probleem in Twente-kleedkamer: 'Kunt ze ook niet dwingen om dat te doen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 17:33za 08-05-2021 om 17:33

De selectie van FC Twente is na de pijnlijke nederlaag tegen Fortuna Sittard zonder de technische staf bij elkaar gekomen. De spelers hebben volgens trainer Ron Jans een uur samen gezeten. Dat was volgens de oefenmeester ook nodig, omdat er volgens hem veel te weinig spelers zijn die hun mond opentrekken in de kleedkamer.

Voor de camera van ESPN vertelt Jans over de gesloten bijeenkomst van de Twente-selectie. "We hebben ze zonder trainers bij elkaar geroepen. Dat is ook wel eens goed. Wij (de trainers, red.) analyseren namelijk elke keer. Ze hebben nu meer dan een uur gezeten. Ze hebben mij verteld: we hebben echt dingen gezegd die we normaal binnenhouden."

Jans vindt het belangrijk dat de spelers onderling samen zijn gekomen. De 62-jarige Zwollenaar ziet namelijk dat er 'veel te weinig' spelers hun mond opentrekken in de kleedkamer. "Dat weten ze ook wel, maar onze groep is erg jong en introvert. Je kunt mensen ook niet dwingen om dat te doen. Dan is het wel goed om ze een keer met elkaar te laten zitten in kleinere groepjes."

Op het moment van publiceren speelt Twente de beladen derby tegen streekgenoot Heracles Almelo. In De Grolsch Veste staat nu de brilstand nog op het scorebord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws