The Times: pech voor Istanbul, 'major issues' in Engeland, Porto optie voor finale

The Times: pech voor Istanbul, 'major issues' in Engeland, Porto optie voor finale

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 17:55ma 10-05-2021 om 17:55

Negentien dagen voordat de Champions League-finale gespeeld wordt, is het nog steeds niet duidelijk. De Engelse voetbalbond wilde de eindstrijd naar het Verenigd Koninkrijk verplaatsen, maar volgens The Times is het aannemelijker dat de Champions League-climax opnieuw in Portugal plaats zal vinden.

De finale van het vorige Champions League-seizoen zou in Istanbul plaatsvinden, maar na de uitbraak van het coronavirus werden de halve finales en de eindstrijd naar Lissabon verplaatst. De organisatie in Istanbul lijkt ook dit seizoen pech te hebben, nu er met Manchester City en Chelsea twee Engelse clubs aan de aftrap zullen staan. Tussen het Verenigd Koninkrijk en Turkije gelden momenteel reisbeperkingen en ook de UEFA denkt erover na om een alternatieve finalelocatie te kiezen.

Villa Park (Birmingham) en Wembley (Londen) werden de afgelopen dagen aangedragen, maar volgens The Times is dat geen vanzelfsprekendheid. De Britse overheid en de UEFA hebben overleg gevoerd, maar zijn het niet eens geworden over een aantal 'major issues'. Mogelijk wijkt het Champions League-circus wederom uit naar Portugal: Porto zou als alternatief gelden. In Portugal is momenteel geen inreisverbod van kracht, ook niet voor reizigers uit Groot-Brittannië.

De All England Final tussen Manchester City en Chelsea staat gepland voor zaterdag 29 mei. De nummers één en drie van de Premier League rekenden in de halve finales af met respectievelijk Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws