Bruggink zwaar onder de indruk: 'Je kunt hem niet weghalen bij Ajax, niet normaal'

Bruggink zwaar onder de indruk: 'Je kunt hem niet weghalen bij Ajax, niet normaal'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 13:24do 13-05-2021 om 13:24

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 14:08do 13-05-2021 om 14:08

Arnold Bruggink is lyrisch over Ryan Gravenberch. Wat de middenvelder van Ajax op achttienjarige leeftijd laat zien, is abnormaal, vindt de ESPN-analist.

"Ik zat vorige week in De Kuip (tijdens de Klassieker, red.) en zat naar Gravenberch te kijken...", begint Bruggink. "Eigenlijk vind iedereen het normaal wat hij doet, maar die jongen is achttien jaar. Hij speelt met een volwassenheid, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zo makkelijk, zo functioneel, heeft passing, fysieke kracht. Ik vind dat best wel indrukwekkend."

Kenneth Perez is het volledig eens met Bruggink, maar Marciano Vink trapt op de rem. "Het is wel een tijdje weggeweest bij Gravenberch. Hij maakte veel knullige fouten. Nee, dat is niet heel gek, maar als je in Ajax 1 speelt moet leeftijd niet uitmaken. Je moet kritiek kunnen leveren op zulke jongens."

"Je kunt hem niet weghalen bij Ajax", countert Bruggink. "Wat hij nu laat zien, is bewonderenswaardig." Perez beaamt dat. "Gravenberch is bijzonder goed. Er was een fase dat hij het minder deed, maar toen miste hij echt de passing van Daley Blind (geblesseerd, red.). Daardoor moest hij meer doen. Je mág ook wel even uit vorm zijn, dat gebeurt 26-jarigen ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws