Zahavi uitgesproken: Ik laat dit soort 'stupid people' niet mijn leven bepalen

Zahavi uitgesproken: "Ik laat dit soort 'stupid people' niet mijn leven bepalen"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 19:10do 13-05-2021 om 19:10

Vier dagen nadat zijn gezin in Amsterdam-Buitenveldert slachtoffer werd van een gewelddadige overval, stond Eran Zahavi alweer op het veld bij PSV, onder toeziend oog van zijn vrouw. De Israëlische spits blijft in principe 'gewoon' bij PSV voetballen, heeft hij na de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog eens benadrukt.

De Eindhovenaren wonnen – mede dankzij één treffer van Zahavi – met 4-2 en spelen komend seizoen nagenoeg zeker in de voorrondes van de Champions League. De uit China overgekomen spits zal – zoals het er nu naar uitziet – dan ook van de partij zijn. "Toen dit gebeurde, hoorde ik in de media dat ik hierdoor misschien zou vertrekken. Maar ik laat dit soort stupid people niet mijn leven bepalen", heeft hij laten weten tijdens de persconferentie.

De overval heeft diepe sporen nagelaten bij de familie, maar Zahavi is niet van plan om uit Nederland te vertrekken. "Wij nemen zelf onze beslissingen. Natuurlijk kan het invloed op je leven hebben, als zoiets gebeurt. Maar mijn vrouw, mijn familie en ik: wij laten ons door niemand wegjagen."

Zahavi staat nog één jaar onder contract bij PSV. Tijdens zijn eerste Eredivisie-seizoen heeft hij elf goals in 24 competitiewedstrijden aangetekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws