Janssen over 'beste trainer': 'Past niet bij Ajax en PSV, wel bij Feyenoord'

Janssen over 'beste trainer': 'Past niet bij Ajax en PSV, wel bij Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 08:15ma 17-05-2021 om 08:15

Ibrahim Afellay en Theo Janssen wijzen Henk Fraser aan als de trainer van het jaar in de Eredivisie. Hij eindigde met Sparta als achtste en plaatste zich daarmee voor de play-offs voor Europees voetbal.

Afellay vindt het opvallend dat de 54-jarige Fraser nog geen kans heeft gehad van een topclub. "Ik begrijp het niet", zegt de voormalig PSV'er bij Studio Voetbal. "Bij Vitesse heeft hij de beker gewonnen, nu doet hij het weer heel goed bij Sparta. Voor het seizoen zei iedereen dat ze waarschijnlijk gingen degraderen, er was veel kritiek op zijn functioneren. Maar de talenten doen het goed aan de hand van ervaren jongens, ze hebben kapitaal op het veld. Ik vind hem echt een goede trainer."

Janssen is voorzichtiger. "Hij zou niet bij Ajax passen, hij zou niet bij PSV passen. Bij Feyenoord wel. Hij is een trainer die eerst defensief denkt, die zorgt dat het goed staat vanuit de verdediging", legt de Vitesse-icoon uit. "Dat komt door de kwaliteiten die hij tot zijn beschikking heeft", countert Afellay. "Want als je betere spelers hebt, kun je ook creatiever gaan spelen."

Dat gaat er bij Janssen niet helemaal in. "Als ik kijk naar zijn periode bij Vitesse... Hij heeft de beker gewonnen en is de meest succesvolle trainer in de clubgeschiedenis, maar de mensen waren niet heel enthousiast over de manier van spelen, omdat het vaak best wel verdedigend was. Ik denk dat het bij hem past: zorgen dat het verdedigend goed staat en dan pas naar voren kijken. Waar Ten Hag combinatievoetbal wil spelen, is hij wat directer."

Janssen stelt wel dat het qua resultaten top is. "Maar Feyenoord wil nu ook een andere kant op, ze willen met Slot aanvallend voetbal gaan spelen." Hij denkt dat Fraser wellicht beter in De Kuip had gepast. "Dat gaat echt niet lukken met de spelers die ze nu hebben. Kansloos."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Fraser verdient een topclub

Eens
87%
Oneens
13%
(3041 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws