Felle Van Egmond veroordeelt 'onzin' van Gözübüyük: 'Kennelijk zelf rondgestrooid'

Felle Van Egmond veroordeelt 'onzin' van Gözübüyük: 'Kennelijk zelf rondgestrooid'

20-05-2021 16:15
93

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft gereageerd op de ophef rondom Serdar Gözübüyük. Die zou van Feyenoord-FC Utrecht zijn gehaald, vanwege een kritisch interview ten koste van Van Egmond.

Met dat nieuws kwam Hugo Borst woensdagavond – nadat duidelijk werd dat Feyenoord en FC Utrecht de finale van de play-offs om Europees voetbal zouden spelen – op de proppen in de ESPN-studio. Inmiddels is Dennis Higler aangesteld voor de finale, met Johan Balder en Joost van Zuilen als assistenten: deze twee staan – pikant genoeg – meestal aan de zijde van Gözübüyük.

Van Egmond ontkent echter in alle toonaarden dat Feyenoord-FC Utrecht in eerste instantie aan Gözübüyük was voorbehouden. "Dat heb ik ook voorbij horen komen, maar dat is dus pertinent niet waar", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kennelijk heeft Gözübüyük die verhalen zelf rondgestrooid naar bepaalde mensen. Ik zou niet weten wie anders. Maar daar klopt dus niets van. Hij verkondigt onzin, en niet voor het eerst."

"Als hij dan toch onzin verkondigt..."
De scheidsrechtersbaas is dan ook niet te spreken over het interview dat Gözübüyük had gegeven. De leidsman vond dat hij te weinig wedstrijden had gefloten en liet weten dat er meerdere arbiters niet te spreken waren over Van Egmond. "Als hij zich zou beroepen op feiten, weet hij dat daar helemaal niets, maar dan ook niets van klopt", reageert deze. "Gözübüyük doet voortdurend zijn best om onzin te verkondigen aan allerlei mensen. En dat zorgt voor ergernis. Als hij dan toch onzin verkondigt, moet hij dat intern doen. Direct, tegen mij."

Dat zal binnenkort gaan gebeuren: Van Egmond kondigt aan dat hij binnenkort in gesprek gaat met de geboren Haarlemmer. "En wat daarin besproken wordt, wil ik graag intern houden."