'Snelheidsduivel Douglas Costa maakt cirkel rond en verlaat Europa na elf jaar'

'Snelheidsduivel Douglas Costa maakt cirkel rond en verlaat Europa na elf jaar'

20-05-2021 16:56
8

Douglas Costa is hard op weg naar zijn geboorteland Brazilië, meldt het medium UOL. De dertigjarige snelheidsduivel wordt momenteel door Juventus van Bayern München gehuurd en staat nu op het punt om een tijdelijke transfer naar zijn oude club Grêmio te maken.

Volgens UOL hebben de onttroonde Serie A-kampioen en de nummer zes van Brazilië inmiddels een akkoord bereikt. Als ook de laatste details afgehandeld zijn, kan de transfer wereldkundig gemaakt worden. Costa wordt tot de zomer van 2022 gehuurd: tegen die tijd loopt ook zijn contract bij Juventus af.

Wedden

Meer odds

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de vleugelaanvaller zijn laatste wedstrijd op Europese bodem gespeeld heeft. In 2010 verruilde hij Grêmio voor Shakhtar Donetsk, vijf jaar later tekende hij bij Bayern, waarna hij een transfer naar Juventus verdiende én weer tijdelijk in München gestald werd. Mede door blessureleed werd zijn inbreng in de loop der jaren steeds kleiner en ook dit seizoen belandde hij in de lappenmand: Costa is al sinds begin februari niet meer in actie gekomen.