'Inter krijgt lening van 275 miljoen: voorlopig geen financiële problemen meer'

'Inter krijgt lening van 275 miljoen: voorlopig geen financiële problemen meer'

20-05-2021 21:39
52

Eigenaar Sunin Holding gaat 275 miljoen euro lenen aan Internazionale, zodat de club het hoofd boven water kan houden. I Nerazzurri kampen ondanks het winnen van de Scudetto met flinke geldproblemen.

Vanwege de coronapandemie heeft Inter het financieel zwaar. Voorzitter Steven Zhang deed eerder deze maand al het verzoek aan de spelersgroep of ze twee maanden aan salaris in wilden leveren.

Wedden

Meer odds

Nu lijken de financiële problemen in ieder geval voor de komende tijd opgelost te zijn. Volgens La Gazzetta dello Sport is het officieel is dat Inter een bedrag van 275 miljoen euro leent bij Oaktree Captital. Via de clubkanalen maakt de landskampioen daar zelf echter geen melding van. De club kan met de forse lening de selectie- en stafleden 'gewoon' blijven betalen en krijgt zelfs de mogelijkheid om spelers te kopen op de transfermarkt.

Dit seizoen ging Inter voor het eerst sinds 2010 weer eens met de landstitel aan de haal. De formatie van Antonio Conte staat momenteel tien punten voor op nummer twee Atalanta, met nog één Serie A-duel op het programma. De Scudetto is ook de enige prijs die Inter dit seizoen wint: in de Champions League werd de club in de groepsfase al uitgeschakeld, terwijl de halve finale het eindstation was in de Coppa Italia.