PSV-manager De Jong gooit deur dicht: 'We willen hem hier zien schitteren'

PSV-manager De Jong gooit deur dicht: 'We willen hem hier zien schitteren'

21-05-2021 07:25
143

John de Jong gooit de deur dicht voor een vertrek van Noni Madueke bij PSV. De negentienjarige Engelsman weet zich in de belangstelling van tal van Europese clubs, maar de technisch manager van de Eindhovenaren wil hem niet kwijt. De situatie van Mohamed Ihattaren is gecompliceerder.

"Fantastische jongen met heel veel potentie, die al heel veel rendement heeft gehad voor zijn leeftijd en wij volgend jaar hier willen zien schitteren", zegt De Jong in De Telegraaf over Madueke. De aanvaller stond in de afgelopen maanden echter slechts vier uur binnen de lijnen. Dat is onder meer Borussia Dortmund en Leicester City opgevallen. Zij volgen de situatie op de voet. "Ruis op de lijn? Ik ben er om die eraf te halen", aldus De Jong. "Een keer teleurgesteld zijn hoort bij jong zijn. Maximale ontwikkeling gaat wel eens gepaard met een wissel of reservebeurt."

Een transfer van Ihattaren ligt meer voor de hand. "Of wij het hebben opgegeven met Mo? Ik geef hem pas op als hij bij ons geen contract meer heeft", laat De Jong weten. "Wij blijven hem helpen, zodat hij wel volledig gaat doorbreken. Maar de kans is ook aanwezig dat hij vertrekt. Daar hoeven we niet omheen te draaien, omdat hij nog slechts een eenjarig contract heeft." De gesprekken met de negentienjarige spelmaker liggen bovendien stil.

"Tot de transferdeadline op 1 september en mogelijk daarna, liggen alle opties nog open. Denk aan spelers als Donyell Malen, Cody Gakpo en Jordan Teze. Zij hadden op de leeftijd van Noni en Mo nog niet zoveel minuten in PSV 1 gemaakt als zij nu. Er is tijd genoeg", besluit de PSV-manager.