'Ajax wijst 'lachwekkende' Eagles-eisen af en zet gesprekken over Gorter stop'

'Ajax wijst 'lachwekkende' Eagles-eisen af en zet gesprekken over Gorter stop'

21-05-2021 18:23 Laatste update: 18:42
425

Ajax heeft de onderhandelingen met Go Ahead Eagles over Jay Gorter stopgezet. De formatie uit Deventer zou een transfersom vragen die drie keer zo hoog is als het bedrag dat Vitesse, dat ook geïnteresseerd is, zou moeten betalen voor de doelman.

Dat weet De Telegraaf te melden. Voorlopig hebben de Amsterdammers dan ook besloten om niet verder te praten met Kowet over een transfer van de 20-jarige goalie. Directeur voetbalzaken Marc Overmars, die een rijk verleden heeft in Deventer, was ter ore gekomen dat Vitesse een vraagprijs van 750 duizend euro voorgelegd kreeg en vond dat belachelijk.

Ajax zou namelijk bijna drie keer zo veel moeten betalen om Gorter los te kunnen weken op De Adelaarshorst. Resultaat is dat de doelman nu in de wachtkamer zit en geen duidelijkheid heeft over zijn toekomst. De Arnhemmers gingen namelijk niet akkoord met 7,5 ton en Overmars wil dus ook niet verder praten. Afgelopen maandag sprak de talentvolle goalie op De Toekomst nog anderhalf uur met Erik ten Hag, trainer van de landskampioen.

Gorter beleefde een droomseizoen en hield maar liefst 25 keer de nul in het shirt van Eagles. Daarmee vestigde hij een nieuw record. Daarnaast promoveerde de keeper met zijn ploeg op de slotdag van de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste niveau.