KNVB neemt Utrecht niets kwalijk: 'Anders had Feyenoord tegenover ons gestaan'

KNVB neemt Utrecht niets kwalijk: 'Anders had Feyenoord tegenover ons gestaan'

21-05-2021 21:31
109

De KNVB is blij dat de rechter besloten heeft om niet met de eisen van FC Utrecht in te stemmen. De voetbalbond verplaatste de finale van de play-offs, die door de Domstedelingen tegen Feyenoord gespeeld zal worden, naar zondagmiddag.

Door het besluit van de rechter blijft dat staan en zijn de eisen van Utrecht, dat stelde dat de bond het recht niet had om de wedstrijd te verplaatsen, afgewezen. "We zijn blij dat de beslissing in de finale van de Europese play-offs op het veld valt", zegt juridisch adviseur Mark Boetekees tegen het ANP. "Bovendien doet het ons goed dat de rechter erkent dat wij correct hebben gehandeld."

De KNVB vindt het wel jammer dat Utrecht de gang naar de rechter wilde maken. "In het vonnis staat ook wel een kritische opmerking naar ons toe en die hebben wij goed gehoord. Maar er was een meningsverschil tussen twee van onze lenen. Wij moeten dan de knoop doorhakken."

Begrip voor het standpunt van de ploeg uit de Domstad is er wel. "We snappen dat iedereen voor zijn eigen belangen opkomt. Als wij een beslissing in het voordeel van Utrecht hadden genomen, had Feyenoord waarschijnlijk tegenover ons gestaan in de rechtszaal. Zo gaat dat nu eenmaal."