'Dolblij dat Ten Hag heeft bijgetekend bij Ajax, je zag hoeveel interesse er was'

'Dolblij dat Ten Hag heeft bijgetekend bij Ajax, je zag hoeveel interesse er was'

22-05-2021 16:38
41

Edwin van der Sar is blij dat Erik ten Hag heeft verlengd bij Ajax. Onder zijn leiding heeft Ajax een belangrijke stap gezet richting de Europese top.

"Ik ben dolblij dat hij bijgetekend heeft, want je zag hoeveel interesse er in hem was. Ik denk dat hij zich als trainer en als mens ontwikkeld heeft. We zijn blij dat hij bijgetekend heeft", zegt Van der Sar bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

Er wordt vaak gesproken over een drie-eenheid tussen Van der Sar, Ten Hag en Marc Overmars. "We hebben allemaal gevoetbald en zelfs nog tegen elkaar gevoetbald. Marc heeft het meeste contact met Erik. Dat gaat bijvoorbeeld over de spelers en de invulling van de staf. Ik vind het belangrijk dat die twee-eenheid goed is. Ik hang daar een beetje boven of tussen."

"Ik probeer ook af en toe mijn mening erin te gooien bij Erik. Er wordt wel naar geluisterd, maar zondag staat dan niet die speler erin", grapt Van der Sar. "Dat is prima, het is ook zijn kracht dat hij de route bepaalt. Daar gaat hij dan voor. Als je het niveau ziet dat we de afgelopen jaren behaald hebben, dan is dat een groot compliment voor hem."