'Met Frenkie de Jong en Gravenberch heb je wel wat staan bij Oranje'

'Met Frenkie de Jong en Gravenberch heb je wel wat staan bij Oranje'

23-05-2021 13:34
48

Richard Witschge is onder de indruk van Noa Lang. De assistent-trainer van Ajax voorspelt de 21-jarige aanvaller van Club Brugge een mooie toekomst en ziet zelfs gelijkenissen met Zinedine Zidane, met wie hij samenspeelde bij Bordeaux.

"Als je zijn kwaliteiten ziet, is dat ongelooflijk. Hij kan mensen uitspelen en hij heeft een steekpass", zegt Witschge in Warming Up, de podcast van Humberto Tan, over Lang. "Ik vind hem een beetje een Zidane. Deze man is ook zo atletisch, snel en technisch. Hij heeft eigenlijk alles wat Zidane ook had. Ik hoop dat hij in zijn mind net zo sterk is als Zidane, die was ook altijd gefocust op voetbal. Keihard ervoor werken. Ik hoop dat Noa dat ook kan volhouden."

Wedden

Meer odds

De Jong en Gravenberch
Witschge uit ook zijn bewondering voor Frenkie de Jong, die hij op het EK wel centraal achterin ziet spelen naast Matthijs de Ligt bij Oranje. "Hij heeft snelheid om het goed te maken en hij is natuurlijk beste maatjes met De Ligt. Dan kun je Gravenberch altijd op zes zetten. De Jong kan altijd op het middenveld komen met de bal, hij stormt toch wel op. Hij leest het spelletje heel goed, hij is snel en kan daardoor alles herstellen. En hij kan een mannetje uitspelen, zodat er op het middenveld een extra man komt."

Ook van een duo bestaande uit De Jong en Gravenberch op het middenveld, is Witschge echter gecharmeerd. "Frenkie de Jong is nu één van de beste spelers ter wereld. Hij heeft een mooie stijl, waar ik van houd. Als je Frenkie en Gravenberch op het middenveld hebt, dan heb je wel wat staan. Zij kunnen mensen uitspelen, waardoor een tegenstander problemen krijgt."