AD: Advocaat-favoriet Cost verlaat Feyenoord, opvolger komt over van Racing Genk

AD: Advocaat-favoriet Cost verlaat Feyenoord, opvolger komt over van Racing Genk

24-05-2021 13:25
48

De technische staf van Feyenoord zal opnieuw een mutatie ondergaan, meldt het Algemeen Dagblad. 'Hoofd performance' Rick Cost vertrekt naar de Amerikaanse voetbalbond en zal opgevolgd worden door de Belg Ruben Peeters (foto).

Cost is sinds 2016 in dienst bij Feyenoord en kon op lovende kritieken van afzwaaiend trainer Dick Advocaat rekenen. "Die jongen is straks verdwenen. Krijgt een managersfunctie in Engeland. Zoiets. Tot die tijd geniet ik van de geweldige samenwerking", liet De Kleine Generaal in oktober nog weten. Volgens het AD gaat Cost inderdaad een 'transfer' maken, maar dan naar de Verenigde Staten.

Zijn opvolger is afkomstig van Racing Genk: Peeters is al bijna vier jaar lang de fysiektrainer van De Smurfen en werkte dit seizoen samen met hoofdtrainer John van den Brom. Hij moet ervoor zorgen dat de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot komend seizoen kan werken met een topfitte selectie.

Slot werd in december ontslagen door AZ en neemt binnenkort het stokje over van Advocaat. Zijn assistent Marino Pusic komt ook over uit Alkmaar, net als clubarts Joost van der Hoek.