Olympique Lyon pakt Memphis opvallend hard aan: 'Wij zien ook zijn houding'

Olympique Lyon pakt Memphis opvallend hard aan: 'Wij zien ook zijn houding'

27-05-2021 09:59 Laatste update: 11:45
132

Technisch directeur Juninho van Olympique Lyon heeft kritiek geuit op de houding van Memphis Depay. Volgens Juninho wilde Memphis zeggenschap hebben over de samenstelling van het elftal. Hij is wel teleurgesteld dat de aanvaller vertrekt uit Lyon.

Lyon wilde het contract van Memphis verlengen, maar dat zag de aanvaller niet zitten. Hij vertrekt transfervrij bij de club. Juninho lijkt niet tevreden met de instelling van Memphis. "Memphis heeft zijn tijd gehad. De voorzitter heeft veel pogingen gedaan om zijn contract te verlengen", zegt hij bij OL TV, het clubkanaal van Lyon.

"Memphis wilde een team voor zichzelf, maar dit is niet bedoeld als kritiek", voegt Juninho daar meteen aan toe. "Ik had een goede relatie met hem. Maar het hele team moest om hem draaien en dat is erg moeilijk. Iedereen moet zich gelijkwaardig voelen. Er zijn slechts vier spelers in de wereld waar je alles voor moet doen: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en Kylian Mbappé. Als je één van die spelers hebt, moet alles om hen draaien."

"Ik vind Memphis een hele goede speler, maar hij heeft niet het niveau van die vier. Ik vind dat hij ook meer moet doen zonder bal. Om Memphis te vervangen hebben we geen speler voor de spitspositie nodig, maar een vleugelspeler die snel is en ook verdedigt. De supporters zien de dribbels en de passes, maar wij zien ook zijn houding en andere zaken", aldus Juninho.