Update: 'Mwene definitief PSV'er, Eindhovenaren maken move in 24 uur officieel'

Update: 'Mwene definitief PSV'er, Eindhovenaren maken move in 24 uur officieel'

Gepubliceerd: maandag 31 mei 2021 om 23:04ma 31-05-2021 om 23:04

Laatste update: maandag 31 mei 2021 om 23:06ma 31-05-2021 om 23:06

PSV pakt door op de transfermarkt: Philipp Mwene wordt de derde zomerversterking in het Philips Stadion. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Mwene komt over van FSV Mainz.

Mwene is een vleugelverdediger, die aan zowel de rechter- als linkerkant uit de voeten kan. Mogelijk gaat hij fungeren als understudy van Philipp Max en Jordan Teze. PSV betaalt geen transfersom voor Mwene, wiens contract bij Mainz afliep.

De verwachting is dat de 27-jarige Oostenrijker in de loop van volgende week gepresenteerd wordt in het Philips Stadion. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het alleen nog om formaliteiten.

Mwene wordt de derde PSV-versterking voor volgend seizoen. Joël Drommel (FC Twente) en André Ramalho (Red Bull Salzburg) gingen hem voor. Mwene speelde naast Mainz voor VfB Stuttgart en FC Kaiserslautern en kwam afgelopen seizoen tot twintig optredens in de Bundesliga.

Update: Mwene wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd door PSV. De Oostenrijkste back is in het geheim zelfs al medisch gekeurd, meldt het Eindhovens Dagblad. De derde zomertransfer van PSV lijkt dan ook al in kannen en kruiken.

Update 23.04: De move van Mwene naar PSV is volgens het Eindhovens Dagblad definitief in kannen en kruiken. De Eindhovenaren zullen de komst van de Duitse linksback dinsdag wereldkundig gaan maken. De verwachting is dat Mwene niet de laatste versterking is die PSV deze zomer binnenhaalt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws