Tagliafico: 'Ik heb technisch en tactisch veel geleerd in de Eredivisie'

Tagliafico: 'Ik heb technisch en tactisch veel geleerd in de Eredivisie'

28-05-2021 08:00 Laatste update: 09:16
80

Nicolas Tagliafico heeft veel geleerd in de Eredivisie. De Argentijn zegt klaar te zijn voor een nieuwe stap voor de Eredivisie en wil zich tonen in een 'meer uitdagende competitie', zo gaf hij eerder aan. Maar de Eredivisie heeft hem ook zeker het een en ander bijgebracht.

Tagliafico maakt er geen geheim van dat hij na 3,5 jaar wil vertrekken bij Ajax. "Ik ben tactisch en technisch veel gegroeid. De Eredivisie is anders dan de andere competities", zegt de Argentijn tegen Nuevodiaroweb. "Nederland heeft een duidelijke filosofie. Sinds ik hier ben, ben ik erg gegroeid en ik beschouw mezelf nu als een meer complete speler."

Los van het voetbal heeft Tagliafico het ook naar zijn zin in Nederland. "Het is een mooi land, erg rijk ook. Je leeft hier goed, er is veel rust, de mensen steunen je. Amsterdam is een mooie stad, een plek met veel cultuur en mensen van over de hele wereld. Wat ik het meeste mis is de gastronomie, maar het is een erg mooie stad om te leven. Al is het weer niet zo goed."

Tagliafico is de Nederlandse taal nog niet machtig. Verre van zelfs. "Nederlands is erg lastig, maar ze spreken hier goed Engels. De waarheid is dat ik het niet begrijp, slechts een paar woorden. Uit een paar woorden in een zin kan ik opmaken waar het over gaat, maar het is onmogelijk te begrijpen als er snel gesproken wordt. Ik zeg wel 'goedenavond, alstublieft, dank u', maar ik heb me nooit voorgenomen om Nederlands te leren. Ze adviseren je hier om Engels te leren, dus daar ben ik bijgebleven."

Dat begrijpt Tagliafico wel. "Trainer Erik ten Hag en veel ploeggenoten spreken Engels. Sommige spelers spreken Spaans en daar breng ik veel tijd mee door. Met de Nederlanders praat ik vaak Engels."