Het Nederlands elftal is gevaccineerd en ik was daar graag onderdeel van geweest

"Het Nederlands elftal is gevaccineerd en ik was daar graag onderdeel van geweest"

01-06-2021 14:44
55

Het steekt Danny Makkelie dat hij zich niet heeft kunnen laten vaccineren voor het coronavirus. De Nederlandse arbiter reist de komende weken door heel Europa vanwege het EK.

"Dat vind ik wel een gemiste kans", zegt de 38-jarige Makkelie, die als scheidsrechter debuteert op een eindtoernooi, tegen het Algemeen Dagblad. "Het Nederlands elftal is gevaccineerd en ik was daar graag onderdeel van geweest."

Zijn collega Björn Kuipers gaat wel gevaccineerd naar het EK. Hij is via de reguliere weg in Nederland aan de beurt vanwege zijn leeftijd. Kevin Blom en Pol van Boekel, die als VAR actief zijn tijdens het toernooi, krijgen wél twee prikken. Zij verblijven de komende weken in de Zwitserse stad Nyon, waar het hoofdkantoor van de UEFA is gevestigd.

Kuipers en Makkelie moeten volgende week maandag echter al naar Istanbul, de uitvalsbasis van de scheidsrechters. "Het was niet mogelijk om de eerste prik in Genève te krijgen en de tweede in Istanbul", aldus Kuipers. "Dat bleek niet te organiseren." Makkelie baalt. "Ik zou willen dat ik 'm aangeboden had gekregen. Maar het is lastig, want er zit zes weken tussen de twee prikken en je moet iemand dus twee keer op dezelfde plek hebben. In Nederland had dat zeker gekund, maar dat is niet gebeurd. Jammer, ja."